Blog: trouwen tijdens Corona crisis of toch uitstellen


Jullie zijn al een jaartje (of langer) druk bezig met de voorbereiding van jullie grote dag. Met zorg heb je de datum uitgezocht, in voorjaar/zomer van 2020 gaan jullie trouwen. En dan in maart komt het Corona-virus wat roet in het eten gooit van jullie mooie plannen. Wat gaan jullie doen? Er zijn verschillende opties om goed over na te denken:
  • Trouwen is een wettelijk recht wat altijd mag, ook nu. Jullie kunnen het wettelijke gedeelte door laten gaan met maximaal 30 gasten en een afstand van minimaal 1,5 meter tussen de gasten. De rest van de bruiloft verplaatsen naar een andere datum.
  • De bruiloft de hele dag maximaliseren tot 30 gasten en de hele dag letten op de 1,5 meter afstand. 
  • Complete bruiloft verplaatsen naar een andere datum.Trouwen tijdens Corona Crisis

Afspraken met leveranciers

En als je dan gaat verplaatsen de complete bruiloft of alleen het feest. Waar moet je dan op letten en wat kom je allemaal tegen? Waarnaar toe ga je het verplaatsen, dit jaar nog of volgend jaar? Blijf goed de richtlijnen van het RIVM/kabinet goed volgen. Ik kan me voorstellen dat jullie het ook nog spannend vinden om de bruiloft te verplaatsen later dit jaar en veel stellen verplaatsen dan ook liever naar volgend jaar. Maar niet alle leveranciers zijn hier happig op en ook begrijpelijk. Dat betekent voor ze dat ze dit jaar geen inkomsten hebben en volgend jaar al bijna volzitten met bruidsparen van 2020. Een jaar geen inkomsten kan niet voor iedereen uit. Overleg daarom ook goed voordat je alles in werking stelt hoe alle leveranciers hier mee omgaan. Zijn er (extra) kosten aan verbonden en wanneer en leverancier op jullie nieuw gekozen datum niet kan zijn er dan annuleringskosten? Laat je goed informeren.

Change the date

En dan heb je een nieuwe datum, maar je hebt de uitnodigingen al de deur uit. De meeste trouwkaarten leveranciers hebben daar iets op gevonden door een kaartje te ontwerpen in dezelfde stijl als jullie trouwkaart maar dan met een change te date boodschap. Super leuk om te versturen!

Weddingplanner

Hebben jullie zelf niet de tijd om alles uit te zoeken, ook nu is het nog mogelijk om een weddingplanner in te schakelen. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Of kijk bij de diensten die ik aanbied.