Trouwen a la 2018


Aan het begin van het nieuwe jaar deel ik graag de trouwtrends. Nu is het meestal zo dat een aantal trends van afgelopen jaar/jaren zich ontwikkelen. Gelukkig maar dat we geen afscheid hoeven te nemen van buiten trouwen, dit zullen we zeker in 2018 alleen nog maar meer gaan zien.

Kleur van het jaar 2018

Pantone komt ieder jaar met een kleur van het jaar (Pantone is de autoriteit op het gebied van Trouwtrend 2018: kleur van het jaarkleuren). En dit jaar is dat ultraviolet. Ik ben zelf erg fan van paarstinten. Pantone geeft zelf een mooi kleurpalet uit rondom deze kleur, zodat je al geïnspireerd raakt hoe je deze kleur kunt combineren. Wat kun je ermee voor je bruiloft? Het is erg mooi om een kleurthema te kiezen en dit overal in terug te laten komen en dat kan heel subtiel. Bijvoorbeeld als een steunkleur in je kaart, bloemen, decoratie, taart. Zo creëer je een heel mooi geheel.

Een dramatische, uitdagende en bedachtzame kleur,” aldus de beschrijving van Pantone, die “originaliteit en vindingrijkheid” symboliseert.

Duurzaamheid

FestivalbruiloftDuurzaam wonen, werken, reizen zijn begrippen die je steeds vaker hoort en ziet. Iedereen is daar op de één of andere manier wel mee bezig. Waarom zou je waar het kan ook voor je bruiloft niet voor kiezen? En lastig is het niet. Denk maar eens aan de catering, die biologische producten gebruikt. Of let tijdens het kiezen van een locatie op het eco-keurmerk. Ook kun je rekening houden met kiezen van je kleding, kies bijvoorbeeld voor biologisch katoen voor je trouwpak en ga voor een vintage trouwjurk. En koop trouwschoenen die je daarna ook nog kunt dragen. Zo zie je maar dat het helemaal niet lastig is om hier rekening mee te houden.

Unieke locatie

Er is steeds meer vraag naar unieke trouwlocaties. Niet iedereen wil ‘standaard’ trouwen in het gemeentehuis of waar ook al vrienden/familieleden zijn getrouwd. Je mag ook (bijna) overal trouwen en in Nederland heb je zoveel mooie plekken. Een mooi landhuis, of dat ene plekje in het bos waar je vaak samen wandelt. Er is veel mogelijk dan dat iedereen denkt. Informeer bij de gemeente of het mag en kan. En mocht dat niet lukken denk dan alternatieven, zoals ceremonieel trouwen. Schakel professionals in om van jullie unieke locatie jullie droom trouwlocatie te maken.

Ik help jullie graag om jullie bruiloft vorm te geven zoals jullie dat graag willen. Ik heb nog een paar plekjes vrij in 2018. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.