Blog: Trouwdatum


Een datum die zelfs de bruidegom kan onthouden…

Waarom trouw je op een bepaalde datum? Denk je daar van te voren over na? Het is toch één van de belangrijkste dagen in je leven. Daarom denken er veel mensen van te voren over na, maar wel met de verschillende redenen.

Populaire dagen

Populaire dagen om te trouwen zijn nog steeds de vrijdag en de zaterdag. En dan het liefst op een mooi zonnige lentedag of een nazomerse dag. In de maanden mei, juni, september en oktober wordt er het meest getrouwd. Waar ligt je voorkeur, bij de lente dat alles mooi in bloei staat of juist van het najaar met zijn mooie kleurenpracht? Maar je kunt je ook voorstellen dat in de winter trouwen ook zijn charmes heeft, vooral als het heeft gesneeuwd of het vriest. Een nadeel is natuurlijk dat het koud is en dat de kans op nat guur weer veel groter is dan in de lente of de nazomer. Maar ook in de lente of de nazomer heb je helaas geen garantie voor mooi weer. Vaak maakt het helemaal niet uit wat het weer is, want hoe je het ook wendt of keert het is en blijft een bijzondere warme dag met veel geluk en plezier.

Populaire datum

Zijn het niet onze koning en koningin die begonnen met het kiezen van hun trouwdatum op 2-2-2? Wie herinnert zich dit huwelijk niet? De tranen van Maxima, de mooie jurk en zo kan ik nog wel even doorgaan.  Veel mensen denken dat 9-9-9 of 11-12-13 de laatste mooie data zijn. Maar dat is niet zo, als je maar creatief genoeg bent. In 2015 is vrijdag 1-5-15 of 15-5-15 erg populair. De laatste ook omdat dit de dag na hemelvaartsdag is en veel van hun gasten toch al vrij zijn.

Bijzondere datum

Maar wat is er mooier om een datum te kiezen waaraan jullie zelf goede herinneringen hebben. Bijvoorbeeld de dag dat je elkaar hebt leren kennen of dat je bent gaan samenwonen, noem maar op. Ook valentijnsdag is zo’n dag, als je toch al ieder jaar daar een bijzondere dag van maakt wat is het dan mooier om dan te trouwen.

Voor de bruidegom, met name degene die moeite heeft om data te onthouden, is het makkelijk om op een dag te trouwen die hij niet kan vergeten.
En… heeft hij nooit meer een smoes om zonder een bloemetje thuis te komen.