Gastblog: Tips en Tricks over trouwen in een tent


Ja, ik wil… trouwen in een tent. Een bruiloft is een piekmoment op het gebied van liefde, vriendschap en romantiek. Ook tenten hebben iets romantisch. Wat dat betreft lijkt het op een bruiloft. Een bruiloft in een feesttent is dan ook een bijzonder goede combinatie. Knus, gezellig, voordelig en absoluut een top idee voor een onvergetelijk moment.

Ontdek in dit artikel een aantal tips waarmee je de tent aankleedt en ook de praktische zaken regelt.

De inrichting: hoe, wat, wie, waar?

Je geeft een akkoord op het huren van een tent. Jeee, een mooi moment. We willen de pret niet verpesten, maar dit is pas het begin. Er moet nog een hele hoop gebeuren. Geen zorgen: wij helpen je verder.

Een tent wordt dikwijls ‘kaal’ geleverd. Dit houdt in dat het geheel van de tent staat als een huis, maar er zijn nog geen meubels. En juist de inrichting zorgt ervoor dat de tent gepersonaliseerd kan worden. Denk goed na over je thema. Ga je voor een flower-power thema of juist een strak/modern thema? Maak hiervoor een moodboard. Dit is een prima houvast.

Een eenvoudige truc om een tent makkelijk te versieren, is het omwikkelen van de palen in een tent. Ga naar een stoffenmarkt of een Intratuin en focus je op de decoratie van de palen in een tent. Dit zijn vaak centrale punten en dit kleedt een groot deel van het geheel direct aan.

Lights on!

Verlichting is essentieel tijdens een bruiloft. Een groot budget of klein budget, er is van alles mogelijk. Lichten maken het verschil. Hang dus bijvoorbeeld heel de tent vol met kerstverlichting of kies voor ouderwetse discolichten. Ook zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor elektrische kaarsen. Echte kaarsen worden vaak niet gekozen, omdat het niet mag van de verhuurder. Dan zijn elektrische kaarsen de perfecte mogelijkheid!

Tijd om te versieren

Verlichting gekozen? Top, dan gaan we door naar het versieren van de tent. Natuurlijk is het kiezen van de versieringen afhankelijk van de grootte van de tent. Versieringen zijn ontzettend smaakgebonden, omdat het persoonlijk detailwerk is. Laat je dus eerst informeren over de grootte van een tent. Ga uit van ongeveer 1,5 m2 per persoon. Slingers, ballonnen, rozenblaadjes, confetti… het is allemaal mogelijk.

Trouwen in een tent Trouwen in een tent
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s go outside

Ook de omgeving buiten de tent is belangrijk. Is de mogelijkheid er om een tof kampvuur te maken? Is er genoeg ruimte om overdag leuke spelletjes te doen? Zorg dat er voldoende plek is voor mensen die even willen roken of een frisse neus willen halen. Het is fijn als je gasten zo nu en dan even naar buiten kunnen.

Extra tips

Natuurlijk zijn de bovenstaande tips 100% bruikbaar, maar er komt nog zoveel meer bij kijken. Maar we willen je niet laten gaan zonder dat we hebben benoemd waar je op moet letten tijdens het huren van tenten. Tenten huren voor bruiloften? Let hier op:

> De eventuele leveringskosten.
> De exacte data en tijden voor het op- en afbouwen.
> Is er een vlakke ondergrond voor de tent?
> Zijn alle benodigde vergunningen (b.v. brandveiligheid) geregeld?
> Kennen jullie nog mensen die kunnen helpen met inrichten?

Maar… vergeet vooral niet te genieten.

 

Dit artikel is geschreven door Wendy. Parttime tekstschrijver voor Kontent Structures, fulltime liefhebber van bruiloften.