Blog: Bruidsmeisjes en jonkertjes


Hoe schattig is dat: bruidsmeisjes en/of bruidsjonkertjes op je bruiloft. Maar vinden de kinderen dat zelf ook?

Je eigen kinderen als bruidsmeisje en/of jonkertjeBruidsmeisjes en jonkertjes

Zo was ik pas bij een bruidspaar op bezoek waar ik ceremoniemeester ben op hun trouwdag. Ze hebben gewacht met trouwen totdat ze kinderen hebben. En eindelijk na jaren wachten heeft hij haar gevraagd. Super blij en opgewonden tot de kinderen thuis zijn uit school om ze te vertellen dat papa en mama gaan trouwen. De voorpret hoe de kinderen, twee zoontjes van 5 en 7, zullen reageren was bijzonder en nog leuker dan het moment suprême zelf.

De reactie van beide jongens was nogal verschillend, de jongste was heel blij en vond dat het nogal lang duurde voordat het zover was. Want ja  9 maanden duurt voor een jongetje van 5 wel heeeel erg lang. De oudste keek niet erg blij en vond het niet leuk.

Na een tijdje kletsen kwam het hoge woord eruit, het kleine meneertje wilde niet in zo’n “ape pakkie” lopen zoals zijn vriendje toen zijn vader en moeder gingen trouwen.  Toen papa en mama vertelden dat hij zelf mocht kiezen wat hij aantrok verscheen er een grote glimlacht op zijn gezicht. Zo zie je maar dat het brein van kinderen soms ondoorgrondelijk is.

Bruidsmeisjes versus jonkertjes

Meisjes vinden het meestal fantastisch om in een bruidsjurkje, zoals mama, rond te stappen de hele dag.  Hun haren mooi en natuurlijk make-up en glitters mogen niet ontbreken. Maar jongetjes zijn er niet altijd van gecharmeerd om de hele dag opgedirkt rond te lopen met een stropdas of vlinderstrikje. Hoe schattig je het als moeder ook vindt. Denk eens aan stoere kleding voor bruidsjonkertjes; er is keuze genoeg als je je er  maar even goed in verdiept.

Met een beetje extra aandacht wordt jouw trouwdag ook voor de bruidskinderen een groot feest  en er eentje om nooit te vergeten!