Blog: weddingplanner van Manon en Thijmen deel 3


Plan B wordt in werking gesteld; eigenlijk keren we terug naar ons oorspronkelijke idee ;-). Manon en Thijmen wilden graag trouwen, dineren en feesten op 1 locatie.  Op de locatie van hun keuze was dit echter niet mogelijk.

Cermonieel trouwen

De eerste keer dat we bij het landgoed waren en we hoorden dat we daar niet ‘officieel’ mochten trouwen hebben we het kort gehad om dan alleen ceremonieel te trouwen. Dit gaan we nu verder uitwerken. We gaan op zoek naar een zelfstandige BABS (buitengewoon ambtenaar burgelijke stand) of ceremonieel spreker die nog vrij is op 16 september. Ik heb een lijstje gemaakt van 5 ambtenaren waarvan ik denk dat ze goed passen bij Manon en Thijmen. Ze nodigen op basis van de website en filmpjes een BABS uit om kennis te maken. Gelukkig is er direct een klik zodat we niet verder hoeven te zoeken. Het ceremonieel huwelijk is geregeld!

Burgerlijk huwelijk

Thijmen vind het maar niks om op een andere dag ‘officieel/voor de wet’ te trouwen. Dus maken we een afspraak met de gemeente waar hij is opgegroeid om op 16 september snel te trouwen door een zgn. flitshuwelijk (een huwelijk dat, voor een laag bedrag, snel wordt gesloten zonder een ceremonie. Bij veel gemeentes is dit mogelijk op een beperkt aantal dagen en tijdstippen). Dat blijkt helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft de gemeente wel ruimte voor een reguliere huwelijksvoltrekking en we leggen dat dan ook vast. Zo kan er dus naast ceremonieel op 16 september ook officieel getrouwd worden.

Stylingplan

Wij kunnen weer verder met leuke dingen. Zoals een plan maken voor de aankleding van de feestzaal. Het landgoed waar de ceremonie en het diner plaatsvinden, is prachtig van zichzelf; dit kleden we feestelijk aan met bloemen in de stijl van het kleurthema. Dit thema trekken we verder door  naar de feestzaal. De feestzaal is een oude schuur die is omgetoverd tot een mooie ruimte, maar het is nog wel wat kaal. Ik heb een plan gemaakt en dit neem ik samen met Manon door. We bepalen het kleurthema zodat ik op zoek kan gaan naar materialen. Ook gaan we samen op zoek naar een bruidstaart en de sweettable die we tijdens de feestavond willen aankleden. Al met al zijn krijgt de bruiloft door deze details steeds meer vorm.

Nog 2 maanden te gaan

De save the date kaarten zijn dan wel verstuurd een half jaar geleden, de trouwkaarten kunnen we nu ook mee aan de slag. Ik heb al een voorstel voor een tekst gedaan en een reactie terug. Dit laat ik nu inlopen op de kaarten, zodat we een proefdruk kunnen opvragen. Ook komt er een engelse versie, doen we dit op één kaart of toch twee aparte? Nu komt het op de details. In dezelfde stijl als de save the date kaarten en de trouwkaarten laten we ook menu en naamkaartjes maken voor het diner. Zo is alles in één lijn.

Ook is het tijd om een afspraak te plannen met de DJ om het feest door te spreken. Wat voor muziek houden ze van en wat willen ze voor een feest? Aangezien er ook engelse gasten komen, moet daar ook rekening mee gehouden worden. Ook de videograaf spreekt het bruidspaar graag van te voren om hun wensen door te nemen. Een jaar geleden zijn deze leveranciers al vastgelegd.

WeddingplannerAfspraak Landgoed

Zo hebben we eerst een planning in hoofdlijnen, nu worden er steeds meer details aan toegevoegd. Mooi om te zien hoe een dag vorm gaat krijgen ook op papier. Tijd dus voor een afspraak bij het Landgoed. Nog net voor de zomervakantie een afspraak bij het Landgoed om het menu door te spreken, het definitieve aantal gasten en de gasten die blijven slapen. Waar vindt de ceremonie plaats, in welke ruimte worden de gasten ontvangen. Wat mogen we aan versieringen ophangen en wanneer. Dit spreken we allemaal door en na volle tevredenheid gaan we naar huis.

Ook is het tijd om een bruidstaart of sweet table uit te zoeken. Geen vervelend klusje als je mag komen proeven. Alles wordt mooi één geheel, kleuren afgestemd op elkaar. Bruidsboeket, bloemen, styling, sweet table alles in één stijl. We hebben zin in september.