Blog: weddingplanner van Manon en Thijmen deel 2


Het landgoed en de trouwlocatie zijn vastgelegd, net als het vervoer van en naar de trouwlocatie. Dit jaar gaat het dan echt gebeuren: Manon en Thijmen gaan trouwen! De voorbereidingen krijgen steeds meer vorm.

Live muziek tijdens de ceremonie

Nu dit allemaal vast staat is het tijd om verdere stappen te maken. We hebben afgesproken dat ik de komende tijd op zoek ga naar live-muziek tijdens de ceremonie, dj voor bij het feest, een fotograaf en videograaf. Ook heb ik een indruk gekregen wat voor stijl van drukwerk ze willen.

Uit mijn netwerk heb ik een live zangeres in gedachten, die ook nog in de regio van Thijmen en Manon woont. Ik denk dat ze goed bij het bruidspaar past. Ik stuur een linkje met de website, waarop voorbeeldfilmpjes staan. Het is in één keer bingo. Het bruidspaar is super enthousiast. Ik bel direct om te horen of ze nog vrij is op 16-9-16. Oei, ze heeft een optie staan. Maar ze gaat bellen met het bruidspaar dat haar in optie hebben, nu maar duimen. Ik word gebeld met het goede nieuws dat het andere bruidspaar het nog niet weet en hun optie intrekken. Dat is helemaal super, ik kan Thijmen en Manon blij maken. Hoewel we er vroeg bij zijn, is het goed om verder te gaan plannen.

Fotograaf

Op zoek naar fotografen en videografen. Ik heb een aantal fotografen en videografen, binnen budget, geselecteerd. Fotograaf nummer 1 heeft helaas al een reservering, nu hopen dat nummer 2 nog kan. Er schiet me nog een andere fotograaf te binnen, waar ik al eerder mee heb gewerkt. Dit blijkt een goede keus te zijn; Thijmen en Manon zijn enthousiast en ze is nog vrij. De videograaf die we op het oog hebben is gelukkig ook nog beschikbaar. Ook dit kunnen we weer afvinken. Met de fotograaf maken we alvast een afspraak.

Het landgoed heeft goede ervaringen met de DJ, met hem neem ik contact en ook hij heeft op 16 september nog geen afspraak staan. Het gaat allemaal erg voorspoedig. Met hem maken we een afspraak om ongeveer 3 maanden voor de bruiloft bij elkaar te komen om de muziekkeuze door te nemen.

Drukwerk

Dan het drukwerk, het belangrijkst voor dit moment zijn de ‘save the date’ kaarten. De stijl hebben we afgestemd, dus ik kan op zoek naar een passende kaart. Dit is lastig omdat het toch wel heel persoonlijk is. Ik heb een aantal ‘save the date’- en trouwkaarten via een internetdrukker geselecteerd en naar Thijmen en Manon gestuurd.  Gelukkig kun je zelf je eigen draai eraan geven door een makkelijk programma waarmee je zelf elementen weg kan laten en toevoegen aan de (standaard)kaarten. Zo krijg je een eigen op maat gemaakte kaart. Na een paar keer heen en weer mailen en wat aanpassingen zijn we eruit. Nu een keuze maken uit de verschillende papiersoorten voor de kaart en envelop. Er moeten door Manon en Thijmen in een korte tijd veel keuzes gemaakt worden, maar het huwelijk krijgt daardoor steeds meer vorm.

OldtimerWeddingplanner

Tijdens een gesprek met een collega weddingplanner kom ik er achter dat ze samen met haar man een prachtige oldtimer heeft die ze verhuurt als trouwauto. Ik had eens opgevangen dat Thijmen op zoek was naar een oldtimer voor trouwvervoer. Dat was zijn taak als bruidegom opgedragen door bruid Manon. Ik vraag een foto op en stuur hem naar Thijmen en Manon. Ze zijn meteen enthousiast, dit is de auto die ze zoeken. En het mooie is, de verhuurder heeft een beursaanbieding voor dat weekend waar wij natuurlijk  ook gebruik van mogen  maken in september. Dit kan ook weer worden afgevinkt van ons to do lijstje.

Gastenboek?

Samen met het bruidspaar hebben ik het nog gehad over een gastenboek en bedankjes. Een gastenboek vinden we wat afgezaagd en bedankjes hebben we ook nog niet echt iets gevonden. We stuiten op een photobooth; leuk voor het bruidspaar om te zien wie er allemaal zijn geweest en  ook leuk voor de bezoekers als aandenken. De foto  die gemaakt wordt, wordt namelijk tweemaal geprint. Je kunt zelfs je eigen kader maken om de foto’s heen, zo heb je alles weer in dezelfde huisstijl als het drukwerk. De gasten kunnen de foto voor het bruidspaar in een mooi boek plakken met daarbij een tekst, hoe leuk is dat. Toch iets van een gastenboek, maar dan anders.

Helaas gaat niet alles naar wens

Alles loopt op rolletjes, denken we….. maar dan komt er toch nog een duveltje uit een doosje, helaas. Ik doe navraag bij de gemeente vanaf welke tijd we terecht kunnen om alvast te installeren en te sound checken. Het blijkt dat er slechts 45 minuten is gereserveerd per bruidspaar. In deze tijd moet je erin en eruit, want het volgende bruidspaar staat te wachten. Dit gaat ons dus niet lukken; installeren, bruidspaar en gasten erin, ook nog een mooie persoonlijke ceremonie inclusief live muziek en weer buiten staan is onmogelijk te doen binnen 45 minuten. Dit probeer ik de gemeente-ambtenaar aan het verstand te peuteren, maar ze blijft onverbiddelijk.

We zoeken een creatieve oplossing om 45 minuten voor het huwelijk van Thijmen en Manon af te kopen, maar ook dit is niet mogelijk. Het antwoord blijft nee en we moeten maar hopen dat er geen huwelijk voor is, dit is 2 weken van te voren bekend. Dit risico willen wij uiteraard niet lopen, wat een stress. Ook Manon doet nog eens een poging bij de gemeente, helaas. Wat nu? We bedenken plan B………