Blog: weddingplanner van Manon en Thijmen deel 1


Ik werd in januari benaderd door Manon of ik eens wilde komen kennismaken. Manon en haar vriend Thijmen willen gaan trouwen en hebben totaal geen idee waar en hoe ze moeten beginnen. Ze hebben weinig tijd;  ze hebben allebei een baan met onregelmatige werktijden. Ze zijn vaak vrij wanneer anderen aan het werk zijn, als ze al geluk hebben zijn ze samen vrij.

Kennismakingsgesprek

Zo stapte ik in mijn auto om kennis te maken met het aanstaande bruidspaar. Ik ben toch altijd benieuwd wat voor mensen het zijn.  Hoe oud zijn ze? Wat verwachten ze precies van mij? Zou er een klik zijn? De deur werd open gedaan door Thijmen en ik werd hartelijk ontvangen in hun stijlvol romantisch ingerichte huis. Dit zegt vaak al veel over de stijl die een bruidspaar ook graag wil op hun bruiloft. Nadat we alle drie wat hebben verteld over onszelf steken ze van wal en vertellen me wat ze van mij verwachten. Ze zijn allebei eind twintig en trouwen voor de 1e keer. Mooi om te horen dat ze vol overtuiging vertellen dat dit ook de enige keer zal zijn. Een stel dat echt zichtbaar dol op elkaar is en elkaar al heel lang kent. Het is tijd om te trouwen en dat willen ze dan ook graag voor hun 30e doen. Maar ze hebben geen idee waar en hoe ze moeten beginnen, dus help!!!

Ze vertellen honderduit over hoe ze hun grote dag voorstellen en ik krijg een goede indruk van wat ze van mij verwachten. Met veel aantekeningen op zak neem ik afscheid van dit hartelijke paar en werk ik het thuis uit in een voorstel. Dit mail ik ze en geef erbij aan dat ik graag voor ze aan de slag ga omdat er van mij kant een klik is met dit paar. Ik krijg direct een mail terug dat dit van hun kant ook het geval is is en ze graag met mij hun grote dag gaan voorbereiden.

Op zoek naar een locatie

Omdat dit toch een datum zal zijn die in trek zal zijn bij meerdere bruidsparen adviseer ik Thijmen en Manon dat ik direct op zoek ga naar een locatie, dan staat dat alvast maar vast. En inderdaad tijdens het zoeken naar een locatie stuit ik al bij één locatie op een reservering voor die datum (1,5 jaar van te voren). Maar goed dat we nu direct aan de slag gaan. Ik heb een long-list gemaakt van ongeveer 10-15 locaties en stuur deze lijst naar ze toe. Zij kiezen er drie uit, die we met z’n drieën gaan bezoeken. Dit heb ik gepland op 1 dag, zodat ze goed kunnen vergelijken met elkaar en alle bezoeken nog vers in het geheugen liggen. Het zijn op het oog drie dezelfde soort locaties maar toch alle drie weer zo verschillend dat na het laatste bezoek het bruidspaar een beetje in verwarring terug naar huis gaat . Ze hebben er slecht van geslapen vertellen ze me later. Maar een week na onze bezoeken, melden ze toch dat ze een duidelijke voorkeur hebben!

Trouwlocatie

Op de locatie die Thijmen en Manon hebben gekozen mag niet getrouwd worden. Helaas mag je nog niet in alle gemeenten op ieder willekeurige plek trouwen. In sommige gemeenten kun je zelfs 24/7 trouwen en waar je maar wilt. Of het nu binnen of ergens buiten is. Maar helaas bij deze gemeente kun je kiezen uit 3 locaties en daar moet je het mee doen.

Het leuke aan het landgoed waar Thijmen en Manon voor gekozen hebben is dat het aan een vaart ligt in een stad met een waterrijke omgeving. De locatie kwam zelf daarom met het idee om een bootje te huren en met alle gasten naar de trouwlocatie te varen en weer terug. Het landgoed is net een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de VVV in de stad,  de VVV heeft een splinternieuwe rondvaartboot aangeschaft. Een andere optie is om op een andere dag ‘officieel’ te trouwen en op 16 september de ceremonie op de locatie te houden. Maar Thijmen en Manon gaan voor optie 1 ; het bootje.Weddingplanner

Huwelijksbootje

Aan mij de taak om contact te leggen met de gemeente om het Raadhuis (een mooie oud gemeentehuis) en het bootje vast te gaan leggen, maar natuurlijk niet voordat we dit hebben gezien. Een paar maanden later zien we elkaar opnieuw om het Landgoed van optie naar definitief vast te leggen. We nemen meteen de tijd om het bootje en het Raadhuis te bezichtigen. Een goede keuze, wat een mooie knusse rondvaartboot. We worden er alle drie erg enthousiast van, de begeleider van de VVV overigens ook. We mogen zelf het bootje leuk aankleden en ook de catering aan boord is geen probleem. Want hoe leuk is het om aan boord te toosten op het verse bruidspaar en de bruidstaart aan te snijden. Thijmen en Manon zien zichzelf al helemaal zitten met al hun daggasten aan boord. Ook het Raadhuis is zowel van buiten als van binnen erg mooi en dicht bij het water. Op het moment dat we aankomen is er net een huwelijk gesloten en vangen we daar nog een glimp van op.

Save the date

Omdat we ongeveer 100 km uit elkaar wonen gaan we nog even ergens zitten om de volgende stappen te bepalen. Willen ze muziek tijdens de ceremonie? Live-muziek of een cd? Een fotograaf en/of een videograaf? Ik heb een aantal kaarten bij  me, waar houden ze van, welke stijl? Samen spreken we af dat ik de komende tijd op zoek ga naar live-muziek, een fotograaf en een videograaf en dat we Save The Date kaarten gaan versturen. Maar eerst moeten Manon en Thijmen nog kiezen voor een stijl zodat al het drukwerk in dezelfde stijl uitgevoerd kan worden; de Save The Date kaarten, trouwkaarten, menukaarten, etc… Zo heb je één geheel en dat maakt het allemaal erg mooi. Deze stijl trekken we ook door in de versiering van de boot en de feestzaal.  Het begint al echt vorm te krijgen!