Blog: Trouwtrends 2016


Net als bij alle andere zaken zie je ook in de trouwbranche door de jaren heen verschillende trends en begin van het jaar worden de trends op een rijtje gezet, zo ook voor trouwen. Natuurlijk is er een aantal trends van vorig jaar dat ook dit jaar weer hot is.


Kleuren

Ieder jaar roept Pantone kleuren van het jaar uit (Pantone is de autoriteit op het gebied van kleuren). Voor 2016 zijn er twee kleuren die in het oog springen: Rose Quartz en Serenity. Rose Quartz is een rose kleur en Serenity een lichtblauwe kleur. Deze kleuren zijn prachtig te combineren. Daarnaast heeft Pantone ook een kleurkaart voor 2016 met weddingcolors, waar deze beide kleuren ook onderdeel van zijn. Dus ben je op zoek naar een kleurthema, laat je inspireren door deze mooie kleuren. Je hoeft niet te kiezen voor één bepaalde kleur, de kleuren zijn super mooi om te combineren.  Voer dit dan ook helemaal door zowel in aankleding, drukwerk (trouwkaarten/menukaarten/etc.), decoratie, bloemen etc..

De bohemian en festival wedding

Vorig jaar zagen we deze trend al komen, de buiten bruiloften. Dan met name de stijlen bohemian en festival wedding. In 2016 zal deze trend zich alleen maar voortzetten. Het is, in verband met het weer, een gok om te kiezen voor een festival wedding, maar daar lijken de meeste bruidsparen die daar voor gaan zich niets van aan te trekken. Ga maar eens na bij jezelf, laat je je uit het veld slaan als je naar een festival gaat en het regent? Nee toch!

In heel het land zijn verschillende locaties waar je een festival bruiloft kan vieren. Zie je het al voor je? Ceremonie buiten in de boomgaard of aan het water, verschillende foodtrucks, lange tafels, muziek buiten, feesten onder de sterrenhemel. En mocht het weer toch niet meewerken? Dan zijn er schitterende tenten die je kunt huren. Bij een bohemian bruiloft moet je meer denken aan de hippietijd. Twee woorden staan centraal: Romantiek en Vrijheid. Ook dit is een buiten bruiloft, waarbij lange tafels, zachte kleedjes, dikke kussens en een knapperend vuurtje niet mogen ontbreken. Een bruiloft met een goede BBQ en wijn, midden in het bos op blote voeten. Alles mag, niets moet!

 

Taarten

De taart is een belangrijk onderdeel van je bruiloft. Naast smaak wordt ook de stijl steeds belangrijker. Laat een taart maken in de stijl van je bruiloft, kijk maar eens op pinterest;  alles is mogelijk. Op dit moment zie je dat ook echte bloemen worden gebruikt als decoratie op een bruidstaart. De nieuwste trend? Handbeschilderde taarten. Een waar kunstwerk!

Natuurlijk zijn er veel meer trends op bruiloftsgebied te benoemen, maar bovenstaande vind ik zelf wel de meest belangrijke en opvallende. Ik hoop jullie hiermee te inspireren om van je bruiloft echt jullie dag te maken!