Blog: Trouwbeurs


Is het je wel eens opgevallen dat de meeste trouwbeurzen begin van het jaar zijn? En tijdje niet en dan weer in het najaar?

Huwelijksaanzoek

Dit heeft alles te maken met de hoos aan huwelijksaanzoeken rond de kerst,  oud&nieuw, valentijnsdag en de zomervakantie. Maar natuurlijk ook met trouwseizoen dat start in mei en loopt tot en met september. Voor die tijd willen mensen inspiratie op doen en geef ze eens ongelijk. Naast de grote landelijk bekende trouwbeurzen zijn er ontzettend veel lokale trouwbeurzen, hier presenteren zich ook de lokale of uit de omgeving komende leveranciers. Wat voor veel mensen prettiger is als je weet waar je wilt trouwen. Ik zelf sta ook het liefst op zo’n lokale beurs.

Voorbereidingen

Voordat ik naar een trouwbeurs ga heb ik te maken met de nodige voorbereidingen zeker als je net een nieuwe huisstijl hebt. Dan moeten er ineens nieuw foldermateriaal komen en o ja mijn rol-up banner moet ook worden vervangen. Ga ik een actie doen op de beurs of doe ik dat dit keer niet. Op de vorige beurs in oktober heb ik voor het eerst een prijsvraag gedaan, dit is me erg goed bevallen omdat je zo ongedwongen in gesprek raakt met een aanstaand bruidspaar. Om op te vallen tussen alle folders, kaartjes die mensen meekrijgen op een beurs probeer ik ook altijd iets leuks mee te geven. Dit keer ben ik een hele zondag bezig geweest met doosjes vullen met hartjeschocolaatjes, dit met mijn nieuwe visitekaartje in een doosje dat je ook eerst zelf nog moet vouwen.

Beurs

De beurs waarop ik laatst aanwezig was vond plaats op maandagavond in een mooie locatie waar je niet alleen een goed feest kan houden, maar ook heerlijk kan eten met een klein gezelschap. De keuze voor de beursdag is bewust voor een doordeweekse avond omdat veel werkende mensen in het weekend al genoeg te doen hebben; zo komen er meer bruidsparen naar de beurs. Aan het einde van de middag kom ik aan op de locatie waar de beurs wordt gehouden en het is er al een drukte van belang, iedereen is druk bezig met het opbouwen van de stand. Ik zie een aantal bekende gezichten, straks nog wel even tijd om bij te kletsen. De locatie heeft geregeld dat we daar een hapje kunnen eten, erg gezellig. Rond 18.00 uur zijn alle deelnemende bedrijven aanwezig en is iedereen zo goed als klaar. De standhouders kunnen mooi even een rondje doen om ook even te netwerken. De eerste mensen staan al voor de deur te trappelen om naar binnen te gaan, dat is een goed teken. De deuren gaan open en voordat ik het weer tijd heb om op de klok te kijken is het 20.45 uur en nadert de beurs zijn einde. Het is een druk bezochte beurs, ik heb leuke gesprekken gehad. De prijsvraag bleek een mooi opening om de bruidsparen te spreken en te vertellen wat ik voor ze kan betekenen. Met de overbuurvrouw (haar en visagie) heb ik een deal kunnen maken dat we de bruidsparen die we spreken naar elkaar verwijzen en dat werkt perfect. Om 21.30 uur is het tijd om in te pakken en moe maar voldaan gaat iedereen weer zijn eigen weg.

Mijn tip: ga je trouwen en ben je van plan om een trouwbeurs te bezoeken, zoek er dan ook eentje uit bij je in de buurt of in de buurt waar je gaat trouwen. Zo spreek je bedrijven die de omgeving goed kennen en ben je ook niet onnodig veel geld kwijt aan reiskosten.

Trouwbeurs