Blog: Tips over trouwringen


Blog: tips over trouwringen
Een blog dat gaat over bewegende ofwel draairingen genoemd. Een leuke variatie op de ‘gewone’ trouwring, maar waar moet je op letten. Bas Mensink van Le Mariage vertelt ons alles over de voor-en nadelen.

Voor- en nadelen van bewegende trouwringen

Bewegende trouwringen, ook wel draairingen genoemd, zijn trouwringen die kunnen bewegen. Dit geeft een leuke ‘draai’ aan de klassieke trouwring. Ze bestaan uit twee verschillende lagen edelmetaal die los van elkaar kunnen bewegen. Dit geeft een speels effect en kan erg leuk zijn.
Wanneer je bewegende trouwringen wilt gaat kopen, moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Het onderhoud van een draairing vraagt namelijk veel meer aandacht dan het onderhoud van andere trouwringen. Hier moet je van tevoren rekening mee houden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Slijtage

Hoe vaker je aan je ring draait, hoe eerder deze slijt. Omdat de ring vaak gemaakt is van goud, wat van nature zacht is, slijt dit weg wanneer de ringen over elkaar schuren. Wanneer je veel aan je ring draait kan dit resulteren in veel slijtage en daardoor hoge herstelkosten. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen.
Het klinkt tegenstrijdig, maar de enige manier om te voorkomen dan je draairing slijt is om er niet aan te draaien. Je kunt hier natuurlijk zelf op letten, maar je kunt ze ook vast laten zetten om verdere slijtage te voorkomen. Dit is natuurlijk niet waar je de ringen ooit voor gekocht hebt maar om hoge herstelkosten te voorkomen is dit soms wel de beste oplossing.

Controle

Uiteraard verschilt het van persoon tot persoon hoeveel de ringen uiteindelijk slijten. Mocht het in jouw geval meevallen dan hoef je geen actie te ondernemen. Mocht je onverwachts toch voor hoge kosten gesteld worden dan is het wellicht verstandig om de ringen toch vast te laten zetten. Als je elk jaar ongemerkt goud van je ring draait dan wordt dit uiteindelijk natuurlijk een duur grapje.
Laat je trouwring dus tijdig controleren en voorkom onaangename verassingen achteraf. Zo kunnen jullie zo lang mogelijk onbezorgd genieten van jullie trouwringen!

Blog: tips over trouwringen