Blog: Themabruiloft


Je hoort, ziet en leest het steeds vaker een thema voor je bruiloft is een ware trend. Veel bruidsparen schrikken als ik vraag heb je nagedacht over een bepaald thema voor je bruiloft. De vraag die ik meestal terug krijg:  ‘moet dat’? Natuurlijk moet dat niet ;-).

Thema

Thema doorvoeren

Veel bruidsparen hebben zonder dat ze het in de gaten hebben iets van een thema. Al is het maar een kleur of een stijl die je tijdens de hele dag tegenkomt. Daarom is het goed om er van te voren over na te denken. Heb je bijvoorbeeld je trouwkaart in een romantische stijl met een tintje roze, hoe mooi is het dan om dit ook door te trekken in de bloemen, menukaartjes, aankleding van de ceremoniezaal, dinerzaal en feestzaal. En dat hoeft zeker niet overdreven; zodat je alleen maar roze ziet. Het kan heel subtiel, je zult zien hoe mooi dit staat op de foto’s.

Trends

Maar wat is nu een trend? Op dit moment is vintage hot. Zo ook in trouwland. Er zijn bedrijven waar je vintage spullen kunt huren of je huurt een styliste in die de locatie in vintage sfeer voor je aankleedt. Maar misschien heb je zelf of familie nog wel een mooi oud stoeltje, spiegel, kanten gordijnen/tafelkleed, oud servies. Met spullen van jezelf of familie geef je je eigen bruiloft ook nog eens een persoonlijke touch.
Bloemen, decoratie in pasteltinten passen hier perfect bij en wat dacht je van macarons (kleine ronde luchtige koekjes) in verschillende pasteltinten. Mooi en ook nog eens erg lekker.

Herfst

Wanneer je richting de herfst gaat en de natuur verandert, is het ook erg mooi om alles in herfstkleuren te stylen. Denk aan kastanjes, dennenappels, pompoenen, maar ook geurkaarsen (cranberry, appel).  Zo worden buiten en binnen één geheel. Je houdt rust op de foto’s en als je vraagt aan je (dag)gasten of ze rekening willen houden met herfsttinten zul je zien hoe mooi het er samen uit ziet. Maar denk ook eens wat verder dan alleen seizoenen en kleuren.

Om een paar thema’s te noemen: Boerenbruiloft, jaren 60 stijl, bohemian, disney (frozen is op dit moment helemaal hot), glitter en glamour, Elvis Presley, James Bond, Cowboy etc…… Bedenk goed:  wat past bij ons? Zijn jullie allebei helemaal weg van de zestiger jaren, je huis is zo ingericht, je houdt van die muziek, dan is dat een perfect thema wat ook bij jullie past en dichtbij jullie staat. De belangrijkste vraag die jullie je van te voren moeten stellen, wie zijn wij, waar houden we allebei van, wat past bij ons en onze gasten? Dan komt het helemaal goed en wordt jullie bruiloft zoals hij hoort te zijn. Thema of geen thema.