Blog: Hoe vind jij je droomjurk?


Je gaat trouwen en je wilt natuurlijk de perfecte trouwjurk. Hoe weet je wanneer je je droomjurk hebt gevonden? En hoe ga je op jacht? Dat zijn allemaal vragen en onzekerheden die veel bruiden bezig houden. Hieronder een aantal tips.

Hoe lang van te voren ga je op zoek naar jouw jurk?

Houd er rekening mee dat op een aantal jurken een levertijd zit. Op sommige trouwjurken zelfs 6 maanden en als deze dan nog op maakt gemaakt moet je daar nog een paar weken bij op tellen.

Goed voorbereid naar bruidsmodezaak

Voordat je gaat shoppen, ga eerst eens inspiratie op doen. Kijk eens op pinterest, instagram etc.. Maak voor jezelf een bord aan, dan heb je al een begin wat je mooi vindt en maakt het zoeken makkelijker. Misschien kom je er zo achter dat je een bepaalde stijl of merk erg mooi vindt. Ga dan op zoek naar die bruidsmodezaak wie deze stijl heeft of het merk verkoopt.

Op zoek naar een trouwjurk

Tips als je een afspraak hebt gemaakt:

  • Sta ook open voor andere stijlen
    Je hebt door je zoektocht op internet een bepaalde stijl in gedachten, maar misschien kom je er tijdens het passen achter dat dit helemaal niet bij je past. Houd hier rekening mee dat dit kan gebeuren. Een goede bruidsstylist kan je goed adviseren en ziet eigenlijk al meteen wat bij je past.
  • Wie neem je mee?
    Neem niet teveel mensen mee, hoe meer mensen hoe meer meningen. Neem alleen mensen mee die jou goed kennen en die ook eerlijk durven te zijn. En niet onbelangrijk die hun persoonlijke smaak op zij kunnen zetten en weten wat jij mooi vindt en dit ook respecteren. Veel bruidsmode zaken adviseren neem niet meer dan 4 personen mee.
  • Budget
    Geef van te voren duidelijk aan wat je budget is en wat je daar allemaal voor moet doen. Houdt namelijk ook rekening met bruidsaccessoires zoals lingerie, schoenen en sieraden. Vertel aan de styliste of dit erbij inzit of dat je daar een apart budget voor hebt.

En als je dan jouw droom trouwjurk hebt gevonden, denk dan even aan de praktische dingen. Hoe ga ik naar het toilet met deze jurk? Waar moet degene opletten die me helpt met aankleden? Welke lingerie kan ik het best dragen?

En heel belangrijk: Geniet van het uitzoeken van jouw trouwjurk!