Blog: De Trouwjurk


Welk jong meisje droomt er niet van? Als ik later groot ben dan ga ik trouwen in een hele mooie prinsessenjurk. En nu is het zover, je bent ten huwelijk gevraagd. Hoe ziet jouw droomjurk eruit? Dit zal voor iedereen weer anders zijn, gelukkig.

Inspiratie opdoen

Voordat je daadwerkelijk gaat shoppen om jouw droomjurk te vinden: ga eerst eens inspiratie op doen. Dit kun je doen door op internet verschillende websites te bezoeken, maar kijk ook eens op pinterest, instagram etc. Maak voor je zelf bijvoorbeeld een bord aan op pinterest en zet daar alle jurken in die je aanspreken. Zo heb je voor zelf al een goed begin van wat je mooi vindt, dit maakt het zoeken makkelijker. Misschien valt het je op dat je bijvoorbeeld veel jurken van een bepaald merk mooi vindt, ga dan op zoek naar die bruidsmodezaak die ook dat merk verkoopt.

Wie neem je mee?

Het passen van trouwjurken is al een feestje op zich en daar wil je de mensen bij hebben die je na aan het hart liggen. Maar ook mensen die weten wat bij jou past en hun eigen smaak aan de kant kunnen zetten en eerlijk tegen je durven te zijn. En heel erg belangrijk: neem niet teveel mensen mee. Maximaal 4 personen, anders heb je teveel meningen en weet je zelf niet meer wat je moet doen. Wanneer je het gevoel hebt dat je er echt niet onderuit kunt om die ene vriendin of (schoon)moeder mee moet nemen, neem ze dan bij de 2e passessie mee. Zo heeft iedereen zijn momentje.

TrouwjurkAfspraak

Mijn advies is: stap nooit zomaar een bruidsmodezaak binnen, maar maak altijd een afspraak. Dan weet je zeker dat ze ook de tijd voor je hebben en je in alle rust verschillende jurken kunt passen. Bedenk van te voren goed wat je voor je jurk wilt uitgeven, wat is je budget? Maar bedenk ook dat er nog van alles bijkomt, zoals schoenen, lingerie, sieraden, handschoenen, sluier, hoedje, etc. Wees duidelijk naar de verkoopster of het budget inclusief accessoires is of niet. En geef duidelijk aan wat je wel en ook vooral niet mooi vindt. Laat eventueel je pinterestbord zien met de verzamelde jurken.

Je hoeft nooit direct te beslissen. Laat het allemaal bezinken en maak eventueel nog een afspraak bij nog een bruidsmodezaak. Het is niet niks wat je koopt. Vraag of je foto’s mag maken van de jurk die je het mooist vindt. Dan kun je het thuis op je gemak nog eens bekijken.

Weetjes (bron bruid en bruidegom)
– 45% van de trouwjurken wordt betaald door de ouders van de bruid. 16%  van de gevallen door ouders van de bruidegom.
– voordat de jurk wordt gekocht zijn gemidddeld 3,1 winkels bezocht .
– Wit is dé kleur voor een bruidsjurk. 90% vindt dat je als gast echt geen wit kan dragen.
– De gemiddelde afstand die bruiden afleggen voor hun droomjurk is 79,8 km.