Blog: 16 september 2016 – De trouwdag van Thijmen en Manon


Eindelijk is het zover 16 september 2016, de dag van Thijmen en Manon. Na 1,5 jaar van voorbereidingen is het dan zover. Dé dag waar we samen in alle rust naar toe hebben gewerkt.

15 september

Samen met Thijmen en Manon heb ik een stylingsplan gemaakt. Een onderdeel hiervan is het aankleden van de feestzaal. We hebben geluk dat de dag voorafgaand aan het huwelijk de zaal vrij is. Ik heb ook een overnachting geboekt zodat ik alle rust kan voorbereiden. Na inchecken in het hotel ga ik aan de slag in de feestzaal. Samen met Manon, die ook eventjes komt kijken, hangen we de lampionnen op. Ik ben blij dat ze er is, want de zaal is erg hoog en ik heb toch wel een beetje last van hoogtevrees zo op die ladder. Wanneer de lampionnen hangen gaat Manon weg om een paar buitenlandse gasten op te halen en maak ik het nog even af. Ook wordt die avond de lichtletters gebracht die we de volgende dag gebruiken.

Dé dag van Thijmen en Manon

Omdat ik in het hotel van het Landgoed slaap hoef ik niet heel erg vroeg op. Na het ontbijt ga ik verder met het versieren van de locatie wat ik gisteren nog niet had kunnen doen. Zoals de ballonnen ophangen, ook loop ik nog even de ceremoniezaal door of alles nu precies zo staat als Thijmen en Manon het graag willen. Gisteravond stond het niet helemaal na onze zin en na overleg met de gastvrouw van het Landgoed hebben we het aangepast. Ook de lichtletters en de bewegwijzering bord zet ik buiten, zodat de gasten weten waar ze precies moeten zijn.
Ik rij naar het huis van de vader van de bruid. De bruid is net terug van de kapper, de fotograaf is al aanwezig, de jurk gaat aan met behulp van de zus en tante van de bruid. Het is nog eventjes wachten op de bruidegom. Maar na een telefoontje van de chauffeur van de Rolls weten we dat hij er aan komt en gaat de fotograaf gauw naar buiten, ook de videograaf is er. Altijd een mooi moment het eerste moment tussen bruid en bruidegom, wat zien ze er allebei super mooi uit.

Weddingplanner

Stadhuis

Met een klein gezelschap gaan we eerst naar het stadhuis voor het officiële gedeelte. Na het trouwen op het stadhuis gaan Thijmen en Manon op pad met de fotograaf en videograaf om foto’s te maken. Manon haar zus gaat mee als assistent, ik ga gauw naar het Landgoed om de bloemen en andere spullen die ik heb meegenomen te installeren op het Landgoed en natuurlijk om de gasten te ontvangen.

Ceremonie

Als alle gasten binnen zijn ontvang ik al gauw een telefoontje dat ze er aan komen. Met alle gasten naar buiten om het bruidspaar te begroeten. Een hilarisch moment als de auto op de oprit er mee ophoudt. Een aantal sterke mannen duwen de auto naar de ingang, wat weer mooie beelden oplevert voor de fotograaf en videograaf. De gasten gaan naar binnen en nemen plaats in de ceremoniezaal waar de Babs (buitengewoon ambtenaar burgelijke stand) en de muzikanten al wachten. De muziek begint en de bruidegom loopt aan de arm van zijn moeder de zaal binnen waarna de bruid met haar vader naar binnen gaat. De ceremonie kan beginnen omdat er buitenlandse gasten zijn speecht de babs in het engels en nederlands. Een mooie persoonlijke ceremonie met live muziek, beter had het niet gekund.

Feest

Na de ceremonie, taart en toast en een gezellig moment met de daggasten. Ook worden er nog wat foto’s gemaakt voordat het tijd is om te dineren. Tijden het fotograferen heb ik tijd om de tafels te stylen. Gasten aan tafel en ik ook snel even wat eten om de laatste dingen in de feestzaal klaar te zetten. Ook is de taartenbakster nog druk om de sweettable in te richten, wat ziet het er ontzettend lekker uit. De eerste gasten komen binnen, zodra iedereen er is komt het bruidspaar binnen om het feest te openen met de openingsdans. Het feest kan beginnen, voetjes van de vloer tot in de kleine uurtjes. Het zit er weer op! Moe maar voldaan gaan we naar bed, de volgende ochtend na het ontbijt snel weer de feestzaal opruimen. We kijken samen met het bruidspaar nog even terug op een super mooie geslaagde dag.

Fotocredits: Nickie Pereboom via Banganimation

Fotocredits: Nickie Pereboom via Banganimation