Alles over trouwringen kopen


Een trouwring is het symbool voor jullie huwelijk! Een trouwring draag je je leven lang, daarom is het belangrijk dat de trouwringen van hoogwaardige kwaliteit zijn en lekker zitten.

Oriënteren

Er is ontzettend veel keuze in de ringen. Daarom is het handig voordat je op zoek gaat alvast van te voren te weten waar je uit kunt kiezen. Begin ruim van te voren met oriënteren (ongeveer 6 maanden van te voren). Houdt er rekening mee dat de levertijd van de ringen ongeveer 3 tot 6 weken is. Want jullie ringen zijn uniek en worden bij de betere juweliers nieuw gemaakt, speciaal voor jullie.trouwring

Bestaande ring of eigen ontwerp

Hebben jullie speciale wensen die jullie in de trouwringen willen verwerken? Trouwringen zijn er in eindeloze soorten, maten, kleuren en materialen, maar je kunt ook een ring laten ontwerpen. Ga op zoek naar een juwelier met eigen atelier.

Advies

Omdat je een trouwring je hele leven lang draagt is het belangrijk dat de perfecte trouwring wordt gevonden. En daar helpen wij jullie graag bij. Trouwringen uitzoeken doe je samen, bij juwelier Wolters (of trouwringenactie.nl) maken ze er dan ook graag een feestje van en nemen er graag de tijd voor. Jullie zijn van harte welkom in één van de winkels in Coevorden of Emmen.

Verschillende materialen

Trouwringen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren, vormen en ook materialen. Wat is nu precies goud en waar moet ik opletten als ik een ring met diamanten aanschaf? En wat is het voordeel van titanium.

Goud

Goud is een zacht, heldergeel, natuurlijk materiaal. Het is zeldzaam en vergaat niet. Het oxideert niet en het houdt altijd zijn glans. Van alle edelmetalen is goud het best bewerkwaar.

Puur goud is te zacht om te dragen en wordt daarom gemengd met andere materialen (zoals zilver of koper) om het te kunnen dragen. De kleur van het goud is afhankelijk van de legering (het metaalmengsel).

De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat waarbij 24 karaat 100% zuiver goud is, 1000 duizendsten. 18 karaats goud bestaat voor 3/4 (750 duizendsten) uit puur goud, de rest is meestal zilver of goud. Door de verschillende bijmetalen ontstaan de verschillende kleuren. Roodgoud ontstaat door toevoeging van koper en witgoud door de toevoeging palladium.

Titanium

Titanium is één van de meest slijtvaste metalen Trouwringen van titanium zijn licht van gewicht en erg comfortabel om te dragen. Het materiaal is bijzonder huidvriendelijk, anti allergeen en is geschikt voor mensen met een nikkel allergie.

De grijswitte ringen hebben een strak, stoer en moderne uitstraling. Omdat het materiaal zo sterk en hard is zijn de ringen niet eenvoudig te vergroten of te verkleinen.

Diamanten

Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. De diamant kan in verschillende geslepen vormen voorkomen. De meest gebruikte slijpvorm is als briljant.

De schittering en het vuur van de diamant in trouwringen wordt bepaald door de slijpvorm van de steen. Terwijl de natuur de kleur en de helderheid van de steen bepaald, is de slijpvorm uitsluitend afhankelijk van de vaardigheid van het mes.

Wanneer je een diamant koopt wil je zeker weten wat je koopt. Wat is de kwaliteit en waar is de diamant gevonden. Dit wordt allemaal beschreven in het certificaat. Een diamantencertificaat ontvang je bij een diamant vanaf 0.3 ct. Let dus goed op dat je er een certificaat bij ontvangt, zo weet je zeker dat het een echte diamant is.

Dank aan trouwringenactie.nl voor de informatie.